Új helyre költözött a debreceni anyatejgyűjtő állomás

2019, augusztus 16 - 10:00
Új helyre költözött a debreceni anyatejgyűjtő állomás. A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán működik ezentúl a központ.

Új helyre költözött az anyatejgyűjtő állomás. A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán működik ezentúl a központ, mivel az évente begyűjtött csaknem négyezer liternyi anyatej jelentős részét a klinika koraszülött osztályán használják fel.

Augusztus 21-étől Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán lehet leadni és onnan lehet majd elvinni az anyatejet. Másfél millió forintból alakították ki az új központot, így az anyatej gyűjtése, kezelése és továbbadása még korszerűbb és biztonságosabb körülményeket között folytatódhat Debrecenben.

Fotók: Miskolczi János

- Az egészségügyi ellátás adott szegmensének a legmagasabb szintjén van ennek a helye, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, most már ott van. Azt gondolom, hogy ez megnyugtató a városlakóknak, az orvostársadalomnak és az anyáknak – mondta Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.


A galéria megnyitásához kattintson a képre!

- Az anyatejgyűjtés és az anyatejnek a kiadása az egy alapellátási feladat a város számára, de nem kötelező feladat. Ennek a finanszírozását 50 százalékban állami és 50 százalékban városi támogatásból tudjuk megvalósítani – közölte Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet megbízott igazgatója.

Debrecenben évtizedek óta támogatja az anyatejgyűjtést az önkormányzat. Ez egyáltalán nem jellemző más városokban.

- Azt gondolom, hogy Debrecenben a gondoskodó város kategória az egy valódi tartalommal megtöltött kifejezés, amely jól jellemzi azt, hogy Debrecen városa figyel olyan területekre is, amely máshol nem feltétlenül kézenfekvő – fogalmazott Papp László polgármester.

Az anyatejközpont átadása után a résztvevők a felnőtt háziorvosi ügyeletre is ellátogattak. Ez szintén nemrég költözött az egyetem klinikai központjába.


Kattintson a képre a videó megtekintéséhez!